BRZI KOLAČ BEZ BRAŠNA: Spoj badema i čokolade, oboriće vas sa nogu

Fenomenalan spoj ukusa badema i zavodljive čokolade, zadovoljiće sva vaša čula.

Za manje od sat vremena napravite kolač koji će oduševiti svakog ko ga proba!

Sve što vam je potrebno je:

220 g putera
160 g čokolade
šolja mlevenih badema (oko 100 g)
9 žumanaca
8 belanaca
7 kašika šećera + 7 kašika
Čokoladna glazura (100 g čokolade i kašičica ulja)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Priprema:

1. U tiganju otopite puter. Dodajte čokoladu i nastavite da mešate dok se sve ne istopi. Stavite i bademe i sve dobro promešajte.
2. U činiji umutite žumanca sa 7 kašika šećera.
3. U posebnoj činiji umutite šam od belanaca. Dodajte ostatak šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam.
4. Mešavinu s čokoladom dodajte žumancima. Dobro promešajte i dodajte umućena belanca.
5. Sipajte smesu u kalup ili pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 35 minuta.
6. Pečen kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite po ukusu.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

(stvarukusa)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: