ČUDOTVORAN HRONO HLEB KOJI NE GOJI: Recept za najzdraviji obrok! Organizam će vam biti zahvalan!

Hrono hleb je izvanredan domaći proizvod puno bolji od drugih pekarskih proizvoda. Tu pre svega mislimo na onaj beli pšenični koji je pun kalorija, ali i male nutritivne vrednosti.

Domaći hrono hleb je veoma ukusna namirnica kojom možete unaprediti zdravlje organizma, ali se koristi i za zdravo mršavljenje. Bogat je dijetetskim vlaknima što dodatno pospešuje rad creva. Lekari ih preporučuju svima, a posebno osobama koje imaju problema sa probavom i zatvorom.

Sastav hrono hleba prvenstveno zavisi od brašna i žitarica koje se koriste za njegovo spremanje. On je specifičan jer mu se pridodaju i različite zdrave semenke, koje doprinose specifičnom ukusu i daju mu bolju teksturu.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Hrono hleb ne goji, pa ukoliko imate problem sa kilažom zamenite obični beli sa njim i rezultati će biti vidljivi u kratkom vremenskom periodu.

Za početak napravite domaći hrono hleb koji ne goji sa sodom bikarbonom

Sastojci:

– 400g speltinog brašna,
– 400g ječmenog ili ovsenog brašna,
– 200 g brašna od heljde,
– 2-3 kašikice sode bikarbone,
– 2 kašikice soli,
– 4 kašike maslinovog ulja,
– po 2 kašikice semenki po želji, lan, susam, suncokret, bundeva…
– 900 ml mlake vode.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Priprema:

Sve sastojke sjediniti i dobro umesiti. Dobijenu smesu umotati u kuhinjsku krpu i ostaviti bar sat vremena da odmori. Zagrijati rernu, u tepsiju staviti papir za pečenje. Peći na 250 stepeni sat vremena i vaš najzdraviji hrono hleb je gotov!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: