TRAŽITE GOSPODINA PRAVOG? Ova 2 koraka MORATE da znate!

Ljubavni život velikog broja devojaka i žena u Srbiji često podseća na seriju Seks i grad: sa mnogo peripetija, ali bez srećnog završetka. Kažu da imamo najlepše žene, a toliko njih nema ko da zagrli pred spavanje. I kao da to nije dovoljno, ljudi ih prečesto pitaju šta to sa njima nije u redu kada su još uvek “same”.

S druge strane, iznova razočarane svakim narednim koji je na prvi pogled tako mnogo obećavao i delovao da je “on taj”, mnoge pomenute dame su nepokolebljivo zaključile da “normalnih muškaraca nema”. Tako dobijamo vrzino kolo koje je maltene nemoguće raspetljati: u jednom trenutku ćeš se zaista zapitati šta ti fali kad si sama dok te život iznova uverava da su ipak “svi isti”.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Korak 1: Dosta je bilo!

Najpre se ljubazno zahvalite svima koji izražavaju zabrinutost za vaš ljubavni život. Niste ni vi njima asistirali dok su birali životnog partnera. Zatim postanite naprasno gluvi na sve savete iz okoline i magazina, načelno s onim da treba spustiti kriterijume. Idealna veza treba da se desi vama, a ne njima.

– Dakle, početno i krucijalno pitanje nije da li je dotični gospodin super, cool, da li je zgodan i da li bi se dopao mami i prijateljicama, već: Kako izgleda tvoja idealna veza? Da li si u njoj opuštena i slobodna? Koji su osnovni elementi koji je čine? Da li su to možda poverenje, prijateljstvo, poštovanje i podrška sa neophodnom dozom romantike? Humor? Profesionalna podrška? Ili nešto sasvim drugo – kaže Neva Rajković, autor radionice “Kreiraj idealnu vezu” i dodaje da sve počinje slikom idealne veze, a ne karakteristikama našeg idealnog muškarca.

Prema njenim rečima, slika idealne veze treba da bude vezana za sam odnos, a ne za specifikacije partnera. Dakle, ponajmanje je bitno kako on izgleda, čime se bavi, da li ste dobar par u očima javnosti i tako dalje.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Korak 2: Zbogom predrasudama!

Usled protoka vremena i niza razočaranja stvorili smo tj. usvojili, niz predrasuda, klišea, ograničavajućih uverenja koja umnogome utiču na naše poimanje veza i samim tim partnerskog odnosa.

–Kombinacija ovih faktora je u stvari vrlo nelogična, ako pogledamo na koje sve (svesne ili nesvesne) kriterijume prosečni Gospodin Pravi mora da odgovori. S jedne strane, kompletiranje zahteva koje naše okruženje postavlja (uslovljavanje), dok sa druge strane (nesvesno) misliš da tako idealnog tipa ne zasluzuješ, ne možeš da ga nađeš, ili da on nikada neće izabrati tebe (uverenja). Da i ne pominjemo onaj unutrašnji “glasić” koji ti stalno suflira sve klišee kojih može da se seti – kaže Neva Rajković.

Ona savetuje da je potrebno osvestiti predrasude i ograničavajuća uverenja i raditi na oslobađanju od njih. Iako ovaj proces deluje teško i komplikovano, ipak je relativno jednostavan. Ono čime treba da se vodi svaka moderna princeza je upravo slika idealnog partnerskog odnosa i osećaj koji on budi u njoj, nezavisno od karakteristika (modernog) princa.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

(lepotaizdravlje)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: